Понад 50 представників підприємств різних галузей харчової промисловості Рівненської області взяли участь у семінарі «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР».
В роботі семінару взяли участь фахівці Мінагрополітики України, Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», експерти з НАССР
Система аналізу небезпек і критичних точок контролю (НАССР) – забезпечує контроль на всіх етапах виробництва харчових продуктів, будь-якої точки процесу виробництва, зберігання ат реалізації продукції, де можуть виникнути небезпечні ситуації.
Як наголосила директор Департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько, харчовики Рівненщини впевнено нарощують темпи виробництва. Проте сьогодні особливу увагу виробникам варто звернути на впровадження системи управління безпечністю харчової продукції.
«У порівнянні з минулим роком, харчовим підприємствам Рівненщини з початку 2016–го вдалося суттєво наростити виробництво. Приріст у понад 2,5 рази – спостерігається на ринку солодкого печива. На чверть збільшився випуск здобних виробів. Суттєво наростили виробництво і у м’ясо-молочній галузі. На третину більше стали виробляти консервованих овочів. 48-відсоткове зростання демонструє ринок фруктових джемів та пюре», – повідомила Надія Переходько.
Учасникам семінару надано обґрунтовані роз’яснення щодо переваг і недоліків використання консультаційних послуг з впровадження цих процедур, оптимізації затрат з впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, відмінності між вимогами законодавства і вимогами стандартів.
Повідомляє прес-служба Рівненської ОДА
545 переглядів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

тринадцять − 6 =