Так називається одна з секцій форуму «AGRORIVNE 2018», що проходить на Рівненщині. Друга частина заходу відбувається на чотирьох різних дискусійних майданчиках у Рівному. Формат передбачає до 50 слухачів та виступи спікерів, які діляться успішним досвідом ведення бізнесу.
Одна з панелей, зокрема, присвячена темі сучасного фермерства. Вирощування прісноводної риби, овочівництво, а також виробництво сирів – саме ця продукція нині користується великим попитом серед споживачів, переконані учасники.
Про успішний та вдалий приклад створення родинного виробництва сиру розповів засновник Львівської ферми «МУККО» Назар Кміть:
«Наше господарство спеціалізується на виробництві ексклюзивного сиру з козячого та коров’ячого молока. Щоб його виробити, ми утримуємо 1200 кіз. Варимо сир за голландською сучасною технологією. А далі постачаємо його, здебільшого, на український ринок».
Львівський сировар акцентував увагу на тому, що важливо одразу дивитися на кінцевий продукт. Він має бути обов’язково із доданою вартістю. Для цього необхідно серйозно підійти до своєї справи.
Досвідом фермерства поділилася керівник ТОВ «Лаурсен Аквакультура» Яна Лаурсен із села Забороль Рівненського району. Зокрема, на господарстві у власних акваріумах вирощують органічно чисту рибу – телапію і соми. У рік підприємство постачає на внутрішній ринок близько 40 тонн продукції.
«Нині аграрна продукція має здебільшого сировинний характер з низькою доданою вартістю. Світова тенденція – це відхід від сировинної економіки та перехід на виробництво продукції з високою доданою вартістю. Тільки тоді продукція буде конкурентноспроможною не лише на внутрішніх ринках, але й на європейських. Саме тому наші фермери повинні впроваджувати на своїх підприємствах інноваційні технології та сучасне обладнання», – зазначає директор агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.
Повідомляє прес-служба Рівненської ОДА
90 переглядів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 1 =