парфуми1

Нещодавно Новини по-рівненськи писали про унікальну користь кабачків, нині ж мова піде про їх смак. З початком сезону багато людей включають цей смачний овоч у свій раціон – і не даремно, адже він підходить навіть для харчування дітей та літніх людей. Варіантів приготування безліч – від звичайного смаження до консервування на зиму.
фото ілюстраційне з мережі Інтернет

фото ілюстраційне з мережі Інтернет

Нині ж ми вирішили запитати у рівнянок, а якими стравами з кабачків вони частують своїх домашніх.
ЕлеонораЕлеонора Стопа нині знаходиться у відпустці по догляду за дитиною і найчастіше готує рідним кабачкові оладки.
“Знадобиться 2 молодих кабачки, 3-4молодих картоплини, часник, кріп, борошно-2-3 ст.л., сіль, олія. Кабачки миємо і натираємо на маленькій тертці. Зливаємо з них лишній сік. Потім тремо на дрібній тертці картоплю, зливаємо лишній сік і додаємо її до кабачка. Солимо овочі і додаємо борошно. По консистенції маса повинна бути як сметана густа. Додаємо 2 зубчики часнику(видавлених на часникодавку) і мілко порізану зелень (я додаю кріп, але можна будь-яку іншу). Гріємо сковорідку, наливаємо олію і жаримо на невеликому вогні. Подається разом із сметанкою.”, – ділиться своїм рецептом Елеонора.
НадіяНадія Трусік, працює начальником Рівненського міськрайонного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. Нині молода жінка уже майор внутрішньої служби і її улюблена страва це кабачки фаршировані куркою
“Для цієї страви потрібно узяти кабачків – 3 шт., курячого м’яса – 250 гр., сир твердий – 150 р., часник – 3 зуб., сіль та перець (за смаком), а також соняшникова олія – 50 мл. М’ясо курки попередньо замочити у воді, ретельно промити, потім нарізати не великими шматочками.  Тоді  обсмажити м’ясо, до однорідного рум’яного виду. Посолити за смаком. Кабачки помити і порізати вздовж на половинки, вийняти з допомогою ложки серединку. Серединку, яку вийняли з кабачків викидати не потрібно, вона піде в начинку. Її необхідно поставити тушкувати в сковороді, додавши трохи води. Через 15-20 хвилин гасіння потрібно додати половину натертого, в крупну тертку, сиру,  сіль, товчений часник і поперчити за смаком, перемішати, додавши обсмажене м’ясо курки. Попередньо запекти до напівготовності кабачки в межах двадцяти хвилин у духовці. Потім наповнити їх начинкою. Посипати рештою тертого сиру і поставити пектися далі в духову шафу. Сир повинен мати коричневу скоринку, тоді можна витягати.”, – розповідає Надія.
СвітланаКореспондентка телеканалу НТН Світлана Прокопчук запропонувала гостру літню закуску – кабачки “Вогник”: “Для цієї закуски вам знадобиться: кабачки – одне кіло, 250 грамів томатів, оцет бальзамічний – 40гр., сіль – 5 гр., цукор – 10гр., петрушка – 50 гр., 5 зубчиків часнику, 1 перець чилі та оливкова олія – 50 грам. Кабачки нарізати кружечками завтовшки 1/2 см. Томати «пюрирувати» в блендері. У сотейнику змішати пюре з томатів, сіль, цукор, оливкову олію і бальзамік.  Довести суміш до кипіння. Кабачки порційно, в один ряд, викладати в сотейник. Тушкувати 10 хвилин на середньому вогні. Таким чином приготувати всі кабачки. Готові кабачки викласти рядками в глибокий посуд. Кожен ряд присипати подрібненою петрушкою з часником і перцем чилі. Щільно закрити посуд і дати кабачкам настоятися протягом декількох годин. Подавати кабачки охолодженими.
ЛарисаА ось Лариса Шульга, начальник відділу реформування ЖКГ рівненського міськвиконкому, зізнається, що її рідним найбільш смакує просто смажений кабачок, приправлений часником та зеленню. Також рівнянка пропонує спробувати гриби з кабачками: страва дуже легка і досить швидка в приготуванні.
Для цієї страви необхідно узяти  один кабачок (350-400 грам), гриби печериці – 150 грам, одну цибулину, олію – для смаження, сіль на перець за смаком. Кабачок, гриби та цибулю потрібно нарізати шматочками середньої величини. Розігріваємо олію на сковороді та викладаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо її  протягом 2 – 3 хвилин. Потім додаємо нарізані печериці і обсмажуємо їх протягом 10 хвилин або до повного випаровування вологи, періодично перемішуючи. Далі додаємо до грибів шматочки кабачків, солимо та перчимо за смаком. Як тільки з’являється коричнева скоринка кабачки з грибами готові.  Куштувати цю справу можна самостійно або ж у якості гарніру до м’яса чи риби.“, – ділиться рецептом Лариса Шульга.
ЛюдмилаРівненський лешмейкер Кравчук Людмила пропонує рівнянам спробувати кабачки по-домашньому: “Вам потрібно узяти два кабачки, 2 курячі яйця, борошно, сир твердий, листя салату, спеції, олія та майонез. Кабачки порізати кружечками та посолити. Яйце збити та додати перчик та сіль. Кожен кружечок змочити в яйці, а потім в муці і викласти на розігріту пательню. Смажити до готовності. Можна на тарілку викласти салат, потім нарізаний кружальцями помідор, а зверху підсмажений кабачок. Змастити майонезом і натерти зверху сир. Ось так просто і смачно“.
Смачного усім! І не забувайте в ідеалі харчування має бути не лише смачним, але й корисним.
Якщо у вас є свої унікальні рецепти та поради, ви маєте можливість стати учасником нашої рубрики Кошик. Пишіть нам на електронну адресу newskvv@ukr.net з поміткою у темі “Кошик”.

 

1 252 переглядів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

шістнадцять + сім =