foto-httpwww1zoomme_rect_cca5405aa1ebdc8ed50605672df7f666Однією з головних великодніх страв є фарбоване яйце. Певно, саме у ці дні ми споживаємо чи не найбільше яєць, ніж у будь-яку іншу пору року.
Між цим, цей продукт є дуже поживним і досить “важким” для шлунку. То скільки яєць можна з’їсти без шкоди для здоров’я?
— Саме у яйці найкраще збалансований вміст білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мікроелементів, інших біологічно активних речовин. Тому яйце має бути обов’язковим та регулярним продуктом харчування, — каже Борис Скачко, лікар-натуропат, дієтолог.
Яєчний білок — це приклад так званого чистого білка. Він, на відміну від тваринного, не містить трупної отрути. Крім того, яєчний білок краще засвоюється, адже безпосередньо потрапляє у білковий обмін. Крім того, у яєчному білку містяться усі необхідні людині амінокислоти.
А у жовтку є вітамини А, D, Е, групи В, а також біологічно активні речовини — холін та лецитин. Зокрема, холiн регулює обмiн жирiв та бiлкiв, запобiгає жировому переродженню печiнки, а лецитин потрібен для нормального функцiонування нервової системи та головного мозку.
— Скільки яєць можна вживати без шкоди для здоров’я?
— Доросла людина може вживати одне яйце щодня, дітям до 5 рокiв давайте яйця не частiше двох разiв на таждень, а пiсля 5 — через день.
— А як бути на Великодня свята?
— Якщо ви постили, у перший день Пасихи можна з’їсти лише одне фарбоване яйце. Адже яйця, зварені на круто, як вимагає тридиція, є досить важкою їжею, а  великодній стіл і без того дуже рясний.
Джерело: http://dobryjlikar.com
1 060 переглядів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

два − один =