парфуми1

На базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за сприяння ТОВ «Саві Нейшн», відбувся цікавий, смачний  і корисний майстер-клас із приготування суші.DSCF7920
Рівненські дітлахи, які відпочивають у розвиваючому літньому таборі, мали унікальну нагоду познайомитися із японською кухнею. У лабораторії приготування їжі навчального закладу заняття проводив колишній слухач РЦПТО ДСЗ, а нині авторитетний сушист Павло Кособуцький.
Майстер виробничого навчання Наталія Тис:
  • На майстер-класі присутні також слухачі РЦПТО ДСЗ за професією «Кухар». Вони виступають у ролі асистентів сушиста, і це дозволить збагатити знання майбутніх кухарів, ближче познайомитися із особливостями та традиціями японської кухні.
Слухачі вперше спостерігали за приготуванням однієї з найпопулярніших страв.
 Павло Кобилянський із Житомирщини:
  • Мені подобається дізнаватися про щось нове в приготуванні їжі. Сам я ніколи не робив роли. Думаю, після цього майстер-класу зможу пригостити друзів власними суші. 
Олександр Фрінгерт із Здолбунова:
  • Як на мене, найкраща кухня – це українська. Проте, розумітися на кулінарних традиціях інших народів також важливо. Особисто я віддаю перевагу китайській кухні. У ній інгредієнти інші. Цікаво слухати і відразу робити нову страву, та й діти додають азарту. 
Тим часом, із рук майбутніх кваліфікованих кухарів і тих, хто просто любить гратися «у кухню»,  усі складові для суші потрапляють на макісу – бамбуковий килимок.
Павло Кособуцький ділиться:
  • Пристрасть до кухні та навчання в РЦПТО ДСЗ дали змогу професійно займатися улюбленою справою. Згодом змінив формат роботи і вже працював не просто кухарем, а сушистом. Впродовж тривалого періоду я вдосконалював майстерність у різноманітних закладах. На прохання провести майстер-клас в РЦПТО відгукнувся радо, адже сам починав із навчання, і знаю, як важливо вчитися біля майстра.
На деякий час у навчальному закладі знана і улюблена з дитинства професія стала захоплюючою грою. Кваліфікований супровід Павла Кособуцького і Наталії Тис дозволив присутнім успішно впоратися із приготуванням незвичної страви. На столах з’явилися акуратні апетитні суші, які відразу й куштували їх автори.
Для дітей майстер-клас став своєрідним містком до професії кухаря, а слухачі РЦПТО ДСЗ отримали ще один цінний урок із приготування однієї з найпопулярніших нині страв.
У РЦПТО ДСЗ традиційно проводяться різноманітні майстер-класи для слухачів, що дозволяє поліпшувати їхні знання, вдосконалювати майстерність, і в подальшому бути конкурентоздатними  робітниками на ринку праці.
Про це повідомляє Діна Мазуркевич  Рівненського ЦПТО ДСЗ
489 переглядів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

шістнадцять − 11 =