Новини по-рівненськи
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
Головна » Цікаво » Здоров'я » Milarchocolate: «Люди більше не задовольняються цукровою патокою, вони розрізняють смаки, дегустують»

Milarchocolate: «Люди більше не задовольняються цукровою патокою, вони розрізняють смаки, дегустують»

24-Сер-2019
Рівнянка Міла Романовська свою першу шоколадну цукерку створила ще у 2015 році. Тоді її солодощі дегустували у власній кав’ярні, яку вона згодом закрила і переїхала до США. Там жінка теж працювала у сфері кондитерства і нині продовжує цю справу у Рівному, з найкращим досвідом та знаннями. Нам засновниця бренду Milar chocolate розповіла та показала, як перетворила власну кухню у лабораторію з виготовлення здорових, корисних і неймовірно красивих шоколадних виробів.

«Тобі хочеться поділитись з людьми тим, що тобі подобається, що ти любиш, що тебе надихає»

Напевне, кожного по-різному життя приводить до якоїсь власної душевної справи. Десь з 2015 року я почала цікавитись здоровим харчуванням. Я люблю солодке і, бажаючи знайти такі солодощі, які були б у кайф та дуже здорові, на обгортках яких би не писали: «пальмова олія» і т.д., я вийшла на шоколад, почала робити для себе. Оскільки в мене тоді була кав’ярня, подумала, що можна і іншим людям продавати. І справді, вони відгукнулись. Це здоровий шоколад з какао-бобів, на какао-маслі, яке розчиняється в судинах і не лишається нам, щоб ми потім згадували його багато років в поганому розумінні слова. Плюс до всього я почала робити його без цукру, з медом. Виходив креативний продукт, який люди оцінили.

Я дуже люблю шоколад. Якби його не любила, я б цим не займалась. Бо це йде від душі. Хочеться поділитись з людьми тим, що тобі подобається, що любиш, що тебе надихає.

Коли я роблю великі партії, то їсти шоколад вже не хочеться. Але тоді включається якась інша енергія – донести, показати людям, що цукерка може бути – і гарною, і корисною, і смачною. Ми ж ніколи не читаємо, що пишеться на звороті коробок цукерок. Потрібно звертати увагу на склад, на те, щоб какао-боби були на першому місті і не було ніяких рослинних жирів. І коли я з цим багажем іду в світ, тоді мої бажання не стоять на першому місці.

«Знайти хороших постачальників важко, але ми живемо у ХХІ столітті з інтернетом»

Виробники цукерок у великих масштабах змушені додавати туди багато консервантів, бо вони працюють на великі відстані, перевозять це все. Їм потрібен час – кілька років зберігання. У мене такого немає. Я роблю сьогодні на завтра. Хоча, шоколадна плитка без начинки може зберігатись і рік, звичайно. Але шоколадна цукерка найкращу якість має кілька тижнів. В холодильнику – трохи більше.

Зараз кондитери користуються уже готовими калетами. І мене трохи ця позиція не влаштовує. Тому що там менше шляхів варіювання відсоткового співвідношення. А мені потрібно, щоб мої замовники мали можливість купити і 80-%, і 90-% шоколад, і, щоб я могла туди додати мед. Тому купую шоколад, який мене влаштовує, проте з яким більше мороки, більші затрати праці. Знайти хороших постачальників важко, але ми живемо у ХХІ столітті з інтернетом. Коли ти їх знаходиш, то вони вже тобі друзі, ти з ними співпрацюєш багато років. Мої постачальники з Києва, Рівного, але шоколад вони привозять з різних країн – Гана, Мадагаскар, Еквадор, Бельгія.

«Мої цукерки не для того, щоб проковтнути, а для того, щоб насолодитися»

Ще у 2015 році я помітила таку тенденцію, що люди не задовольняються тим, що є на прилавку. Хочуть чогось кращого, інакшого, того, що буде танути в роті, а не лишиться пластиліном. Те, що такий сегмент розвивається – дуже радує. Те, що люди шукають щось нове, цікаве, хочуть бути модними, у тренді. І це мій клієнт наразі. Я бачу, що кожного року таких людей більше. Вони не задовольняються якоюсь цукровою патокою, вони розрізняють смаки, відкушують, дегустують. Бо мої цукерки не для того, щоб проковтнути, а для того, щоб насолодитися. Дуже приємно спілкуватись зі своїми клієнтами, бо вони часто задають тон моїм експериментам. Вони просять шоколад зі спеціями, перцем. І я змушена слідувати за смаком свого покупця.

Зараз починається епоха мінімалізму. Ми це бачимо і в інтер’єрах (нас задовольняє менша кількість речей), і в їжі – відходить у минуле питання кілограмів куплених цукерок. Стоїть питання якості. Спробувати самому, дати дітям, пригостити знайомих, зробити подарунок. Це інтелігентно, бо це крафтовий подарунок. Люди поступово стають поміркованими і мене це радує.

«Для того, щоб почувати себе впевнено, у кожній справі необхідно знати основу»

Своє перебування в США я використала по максимуму. Працювала в ресторані, де шеф був молодим та прогресивним. Там я познайомилась з класичною технологією виготовлення шоколаду. Для того, щоб почувати себе впевнено, у кожній справі необхідно знати основу. Те, чим володіють шоколатьє різних країн. Вже тоді, знаючи основи, ти починаєш креативити, щось вигадувати своє. У мене, можна сказати, власна лабораторія. Додаєш кілька грамів тієї речовини чи іншої, компонуєш, створюєш смак, ті нотки, які люди потім оцінюють.

В Америці мода на здорове харчування теж дуже розвивається. Ми звикли міркувати якимись шаблонами, що американці вживають найчастіше фаст-фуд. Але насправді є дуже багато маркетів, націлених на здорові продукти, дуже багато людей займаються бігом. От нам би більше оптимізму у цьому плані!

«Будь-яка зіпсована цукерка – це школа для мене»

Я нормально реагую на промахи. Ніхто не застрахований від помилок. Ти на цьому вчишся. Звичайно буває, одна цукерочка, корпус в якої потік, а бувають і глобальні «катастрофи», коли ціла партія цукерок не правильно зроблена. Потрібно розуміти, що цукерка, як витвір, залежить від багатьох компонентів. Це і правильна температура, яка формує кристалічну решітку шоколаду, і не лише всередині цукерки – грає роль і температура повітря у приміщенні. Це і начинка – наскільки вона рідка чи густа, з чого складається. Це процес, який має бути дуже виваженим. Бо якщо ти робиш і щось не виходить, то наступного разу ти зробиш висновки – це навчання, це школа. Будь-яка зіпсована цукерка – чудовий досвід для мене. Ну і, звісно, її можна з’їсти (сміється)

«На одному натхненні далеко не поїдеш – потрібен бізнес-план»

Виготовлення цукерок – це моя справа особисто. А от просуванням в Instagram займаються мої дорослі діти, на яких я можу покластись, бо вони розуміються на таких маркетингових речах. Тому поки що в нас сімейна команда.

Бізнес-план, звичайно, в мене є. Без цього не можна і не радила б нікому. Тому що одного креативу замало в бізнесовому світі. Потрібен якийсь стимул, який буде тобою керувати, прописані цифри та перспективи. Але знову ж таки, жоден бізнес-план не пропише того натхнення, яке потрібне для цієї справи.

Люди думають про власну справу, та їм часто заважають надмірні сумніви. Вважаю, що ця тема набагато глибша, ніж просто бізнес. Поїздивши по багатьох країнах, українці можуть бачити, що в інших народів більше оптимізму. Вони не кращі за нас, але вони просто більше себе люблять, більше собі внутрішньо довіряють, своїм поривам, бажанням. Ми чомусь поки що не дійшли до того, щоб наше внутрішнє керувало нами. Ми завжди собі знаходимо купу страхів – «ні не вийде, а може те чи те». Починайте! Ніхто не каже, що одразу на цьому будуть великі гроші. Але якщо це душевна справа, якщо ти в цьому розчиняєшся, то все вийде. Я думаю, все залежить від людини і від того, наскільки ця справа їй потрібна, треба дослухатись до свого серця, якби банально це не звучало, зрозуміти чи воно твоє, чи ні. От тоді можна стартувати і робити бізнес.

Інтерв’ю взяте у рамках «Думай руками» – проєкту ГО Платформа взаємодій «Простір» при партнерстві з UA: РІВНЕ – Суспільне мовлення. Це 10 історій локальних брендів, де одного разу мрія стала реальністю, де людина вийшла за рамки звичного аби створити дещо надзвичайне. У кожного свій шлях, він неповторний, сповнений пригод, втоми, ідей та пошуків. А яким буде твій?

Думай руками та реєструйся на Форум креативних індустрій (21 вересня)!

Позначки:
Міла Романовськацукеркишоколад

Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.

Новини партнерів:
Читайте також:
27-Жов-2021Здоров'я

COVID-19 на Рівненщині: 879 нових випадків за добу

02-Чер-2017Здоров'я

Рівнян попереджають про сезон лептоспірозу

15-Бер-2022Здоров'я

Від початку війни в обласному перинатальному центрі народилося 113 немовлят

18-Кві-2021Здоров'я

За добу на Рівненщині діагностували 300 нових випадків коронавірусу

Останні новини

17-Вер-2025

У Білокриницькій громаді презентували результати культурного проєкту «Культурний код: відчуй себе в традиції»

17-Вер-2025

Вимагали неіснуючий борг: на Рівненщині перед судом постане 3 осіб

16-Вер-2025

У Дубні внаслідок наїзду потяга загинула неповнолітня: поліцейські встановлюють обставини трагедії

16-Вер-2025

На Рівненщині прогнозують пік захворюваності на грип та ГРВІ наприкінці вересня

16-Вер-2025

“МАМИ”: на рівненській сцені уперше поставили виставу за однойменною книгою Марії Матіос

Популярні новини

04-Вер-2025

Обласний шкірвендиспансер відновлює виїзні прийоми у громадах Рівненщини

08-Вер-2025

Осінь на Поштовій: як Рівне на один день повернулося в атмосферу 30-х років

04-Вер-2025

У Костополі малолітня дівчинка випала з вікна

10-Вер-2025

6 років за ґратами проведе зловмисник за збут канабісу у Дубенському районі

11-Вер-2025

Корець долучився до всеукраїнської акції «Рушник надії»

Ми в мережі

Новини по-рівненськи
Погода
Рівне

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua

Всі права захищені чинним законодавством України.
Повне або часткове використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання (для інтернет-видань — гіперпосилання) на tomat.rv.ua
Редакція може не поділяти думку авторів. Адміністрація сайту залишає за собою можливість редагувати надані їй матеріали.
Блоги – це матеріали, які відображають винятково точку зору автора. Редакція не несе відповідальність за публікації блогерів.
Контакти сайту: Електронна адреса: [email protected] Тел: 098 37 98 993
© ТОВ «ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО «НОВИНИ ПО-РІВНЕНСЬКИ» 2014-2020

Розробка сайту.