парфуми

Активно забезпечувати стан пожежної безпеки під час жнив на Рівненщині, аби зберегти врожай.
Про це йшлося на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка.
Із настанням спеки небезпека виникнення пожеж на полях зростає. Тому слід особливу увагу приділити виконанню пожежної безпеки на місцях збирання, зберігання та переробки врожаю.
Як зазначив заступник начальника головного управління ДСНС області Олег Панюк, керівникам сільгосппідприємств необхідно забезпечити цілодобове чергування пожежного автомобіля та придбати вогнегасники.
«Ті підприємства, які не мають такого автомобіля, можуть заключати договори із підрозділами державної пожежної охорони на платній основі», – зазначив Олег Панюк.
Крім того, наголосили на здійсненні обкосів хлібних полів та оборенні смугою не менше 4-х метрів завширшки в місцях її прилягання до лісових та торф’яних масивів.
Разом з тим, заступник голови ОДА Ігор Тимошенко акцентував  увагу на активізації створення в районах та ОТГ місцевих пожежних команд. Нині функціонує вже 52 таких підрозділи, ще 11 планують створити.
«Потрібно враховувати, що питання безпеки в об’єднаних територіальних громадах фінансується державою, тому місцеві пожежні команди мають бути створені найближчим часом», – підсумував Ігор Тимошенко.
Повідомляє прес-служба Рівненської ОДА
355 переглядів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

пять + 16 =

НОВИНИ