кропиваНавесні, коли в овочах та фруктах вітамінів майже не залишилося, лікар-терапевт Ольга Гуска призначає цю траву для… лікування.
— Навесні мої пацієнти дедалi частіше скаржаться на поганий настрій, хронічну втому, слабкість і знервованість. Усе це -– прояви авітамінозу, нестачі вітамінів в організмі людини після зими, — пояснює Ольга Гуска. — Нерідко цей стан  супроводжується зниженням працездатності, погіршенням пам’яті, сонливістю, частими застудами та загострення хронічних і генетичних хвороб.
Усi потрiбнi вітаміни можна почерпнути з кропиви. Недарма з давніх-давен господині годували молодою кропивою із яйцем маленьких курчат, аби ті не хворіли і швидко росли. “Одна кропива замінює сім ліків” — так казали в давнину.
— Як же нею оздоровитися?
— Для лiкування раджу вживати молоду кропиву заввишки до 15-20 сантиметрiв. Її треба спочатку добре промити, дрiбно посiкти i ошпарити окропом, пiсля чого трiшки посолити, додати олiї i дати постояти 20-30 хвилин. Це потрiбно для того, аби кропива не жалила. Крiм того, вона стане смачнiшою, коли трошки постоїть.
Можна також готувати салати i супи з кропивою. Якщо варите суп, додавайте її в кiнцi приготування, аби обкипiла двi-три хвилини. Так рослина майже не втратить  корисних речовин. Корисно з’їдати двi-три столовi ложки кропиви один-два рази на день.
Тривалiсть такого лiкування — не менше як два тижнi. Старшим людям — до мiсяця. Проте тут є один нюанс: кропива має проносну дiю, а тому якщо людина схильна до проносiв, то перед вживанням цiєї лiкувальної рослини треба з’їсти рисової кашi, яйце, зварене на твердо, або ж випити чорного чаю.
Не раджу захоплюватися кропивою людям iз хворими нирками.
Джерело: http://dobryjlikar.com 
671 переглядів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × два =