Що ж їли того дня діти у школі? А частувалися вони картопляним пюре з куркою, вареним яйцем, салатом з помідорів, млинцями та кавовим напоєм. Щоб дізнатися, що ж спровокувало масове отруєння у дітей, працівники санепідемстанції взяли на експертизу залишки страв. Аналізи роблять усім дітям, які того дня заходили у їдальню, перевіряють також і її працівників та усі продукти на кухні. А ще заборонили харчувати дітей у шкільній їдальні, поки не з’ясують усі обставини та причини отруєння.
Бактеріологічно обстежено 90 осіб, з них 18 хворих. На мікробіологічне дослідження відібрано 90 проб харчових продуктів, питної води та змивів з об’єктів довкілля.
Надія Литвинюк, Вікторія Малецька
3 274 переглядів