На Рівненщині на гастрономічному форумі смакували стравами Полісся та Буковини
У Рівному відбувся Міжрегіональний форум гастрономічної спадщини Рівненщини та Буковини. Відвідувачі могли дізнатися унікальність кухні двох регіонів.
Як наголосив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг, на Поліссі та Буковині зберігся великий пласт кулінарних традицій, тож про усі надбання та цінності потрібно розповідати і демонструвати.
«Приємно, що сьогодні ми маємо можливість ділитися нашою спадщиною. Наша культура та кулінарія – це найкраща візитівка історії регіону. Ми максимально докладаємо зусиль, щоб зберегти та примножити усі наші культурні надбання», – зазначив Сергій Гемберг.
Українська кухня формувалася на основі народних традицій, а рецепти прабабусь Полісся поєднані з природними надбанням краю. Неабияким успіх мали кулінарні експедиції Рівненщиною, під час яких відбувалося знайомство з місцевою кухнею, її кулінарними досягненнями та цікавими особливостями.
Про дослідження, збереження та популяризацію гастрономічної спадщини Рівненщини розповіла директорка КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» Ірина Рачковська.
«Сьогоднішній захід ми назвали найсмачніша подія Рівненщини. Щиро вдячна за підтримку та участі у форумі директору Буковинського центру культури і мистецтва Миколі Шкрібляку. Наші гості не просто насолоджувалися візуально, а й дегустували страви, рецепти яких передавалися з покоління в покоління», – зауважила Ірина Рачковська.
Страви, якими пригостились учасники форуму: хліб на черені, карасики запечені у часниково-сметанному соусі, копчені окуні, фаршировані індичі шийки, вареники «фіга з маком», запечена капуста у печі, квашення, мацик, холодна грибна юшка з оселедцем, начинка.
Захід організували КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» за підтримки Управління культури і туризму Рівненської обласної адміністрації.
Повідомляє пресслужба Рівненської ОВА
Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.