Новини по-рівненськи
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
Головна » Цікаво » Здоров'я » Як правильно заморожувати овочі на зиму

Як правильно заморожувати овочі на зиму

12-Вер-2017
Осінь — благодатна овочева пора. А щоби так багато всього було на столі й узимку, час овочі… заморозити. Що для цього треба знати?овочі— Заморожувати овочі на зиму дуже корисно, адже тоді вони не втрачають вітамінів, поживних речовин та зберігають смакові властивості. Але робити це слід правильно, з дотриманням технології заморожування, — розповідає Звенислава Костур, гастроентеролог. — І майте на увазі, що із заморожених овочів не можна буде готувати салати, а лише супи, рагу, підливки. Ще раджу продумати наперед, для яких саме страв ви заморожуєте ті чи ті овочі, бо від цього залежить, якими їх краще зберігати.

Отже, якщо взимку ви плануєте фарширувати болгарський перець чи баклажани, заморжувати їх слід цілими. Але спершу помийте плоди, витріть до сухості, помістіть до пакета чи посудини й покладіть до морозильної камери. А якщо ці овочі вам знадобляться для супів чи рагу, після миття та сушіння їх слід порізати на кубики й розкласти для заморожування порційно. Так само треба  заморожувати моркву, кабачки та буряк (помити, висушити й порізати на кружальця чи кубики або потерти).

Іще варто заморожувати зеленину. Але не раджу помиті й висушені гілочки класти всі разом (вони тоді кришитимуться) — краще порційно. А ще краще зробити мікс-порції, наприклад, покласти разом гілочки петрушки, кропу, зеленої цибулі, селери.

— Чи правда, що деякі овочі слід поварити перед тим, як  покласти до морозильної камери?

— Так, але спершу слід сказати, що деякі овочі спочатку слід ошпарити окропом — мова про помідори, а тоді зняти з них шкірку. Якщо ж ви цього не зробите, після розморожування помідор втратить свою форму, і шкірку зняти вже не вдасться. Перед заморожуванням гарбуза, спершу його покрайте на кубики, а тоді ошпарте
окропом, інакше при розморожуванні він втратить багато рідини й зм’якне.

Крім того, є овочі, котрі слід проварити до напівготовності. Йдеться, зокрема, про квасолю (у тому числі й шпарагівку), горошок, цвітну капусту, картоплю. А от кабачки та огірки взагалі не можна заморожувати через великий вміст у них рідини.

Іще три правила. По-перше, для заморожування слід вибирати овочі  середньої стиглості (перестиглі втратять свою форму). По-друге, найкраще зберігатимуться овочі при сухому заморожуванні (температура має бути -18 — 20 градусів). А по-третє, коли взимку захочете приготувати страву із заморожених овочів, майте на увазі, що їх не слід розморожувати. Бо тоді з них витече сік, й овочі втратять і вигляд, і поживні речовини.

Тож коли дістанете овочі з морозильника, одразу ж починайте їх готувати (покладіть на розігріту сковорідку чи до каструлі, у якій вже кипить вода). Смачних вам страв узимку!

Джерело: Добрий лікарреклама реклама

Позначки:
овочіпоради

Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.

Новини партнерів:
Читайте також:
21-Січ-2018Здоров'я

Фахівці застерігають: надмірна вага може бути більш шкідливою, ніж ви думаєте

16-Вер-2021Здоров'я

У реанімаціях Рівненщини – майже всі невакциновані пацієнти

23-Лип-2024Здоров'я

До Всесвітнього дня боротьби з гепатитами у Рівному тестуватимуть на ВІЛ та гепатит С

17-Бер-2025Здоров'я

В обласному протипухлинному центрі безкоштовно можна отримати післяопераційний одяг

Останні новини

03-Лип-2025

У Рівненському районі поліцейські встановлюють особу загиблого у ДТП чоловіка

02-Лип-2025

Суд зобовʼязав селищну раду оформити право власності на гуртожиток у Клевані

02-Лип-2025

Військовий з Рівненщини під час служби знайшов зуби мамонта

02-Лип-2025

Рівненщина попрощалася з трьома військовими

01-Лип-2025

На Рівненщині з початку року зареєстровано 34 випадки сальмонельозу, з них у 18 дітей

Популярні новини

12-Чер-2025

На Рівненщині додому на щиті повернулися двоє Захисників

12-Чер-2025

На Кореччині внаслідок ДТП загинув мотоцикліст

16-Чер-2025

На Рівненщині повернувся додому на щиті Віктор Остапчук з Дубенщини

04-Чер-2025

Березнівські поліцейські задокументували злочин у сфері довкілля

06-Чер-2025

У Вараші потонув 14-річний хлопець

Ми в мережі

Новини по-рівненськи
Погода
Рівне

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua

Всі права захищені чинним законодавством України.
Повне або часткове використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання (для інтернет-видань — гіперпосилання) на tomat.rv.ua
Редакція може не поділяти думку авторів. Адміністрація сайту залишає за собою можливість редагувати надані їй матеріали.
Блоги – це матеріали, які відображають винятково точку зору автора. Редакція не несе відповідальність за публікації блогерів.
Контакти сайту: Електронна адреса: [email protected] Тел: 098 37 98 993
© ТОВ «ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО «НОВИНИ ПО-РІВНЕНСЬКИ» 2014-2020

Розробка сайту.