Безробітні частували рівненських роботодавців кондитерськими шедеврами
У групі слухачів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Кондитер» відбулася державна кваліфікаційна атестація.
Оцінити майстерність початківців та поборотися за кваліфікованих робітників на іспит прибули роботодавці – досвідчені рівненські кондитери.
ФОП Інна Кучерук (мережа магазинів «Копійка»):
– Мережа наших магазинів впевнено завойовує рівненський ринок. Ми не зупиняємося на досягнутому, прагнемо надавати нові послуги, тому і підбираємо кваліфікованих майстрів. Авторитет РЦПТО ДСЗ досить високий, і ми підбиратимемо нові кадри саме тут. На такому іспиті я вдруге. Враження – найкращі!
Мар’яна Зелінська, власниця кондитерського цеху «Морквяна Мар’яна» в РЦПТО ДСЗ вперше. За порадою знайомих вирішила підібрати нові кадри саме тут.
Людмила Степанець – представник готелю «ОПТІМА», кондитер, випускниця РЦПТО ДСЗ:
– Я добре пам’ятаю своє навчання: відмінні умови, сучасне обладнання, насичена цікава навчальна програма, досвідчені доброзичливі викладачі і майстри виробничого навчання. Випускники закладу – це кваліфіковані робітники, які готові приступити до серйозної роботи практично на другий день після завершення навчання. Сьогодні ж я – в якості представника роботодавця. Двом слухачкам, що проходили в нас виробничу практику, ми вже запропонували працевлаштування.
Ресторан «Броварня на Грушевського» представляла кондитер, в минулому – випускниця РЦПТО ДСЗ Марія Таращук:
– Нашому закладу потрібні високопрофесійні кадри. Знаю, що рівень випускників Центру досить високий, тому й пропонуватиму роботу кондитерам – початківцям. Хочу зауважити, що навчання в РЦПТО не лише дозволяє знайти гідну роботу, але й спонукає вчитися далі. Я прагну вдосконалення, готова давати майстер-класи, сама відвідую різноманітні заходи з кондитерської майстерності.
До присутніх на ДКА роботодавців звернулася заступник директора РЦПТО ДСЗ, координатор Консультативних рад навчального закладу Руслана Бодренко:
– Наші слухачі – талановиті і перспективні. Усі вони старанно навчаються, активні та ініціативні під час виробничої практики. Навчальний заклад впродовж 25 років співпрацює із роботодавцями різних галузей, і досвід підтверджує, що саме у взаємодії можна і потрібно враховувати вимоги сучасного ринку праці. Наші випускники поповнили ряди кваліфікованих робітників не лише на Рівненщині. Освітні послуги РЦПТО ДСЗ відомі у багатьох регіонах України і за її межами. З гордістю презентуємо вам наших кондитерів, які працюватимуть професійно, ініціативно, якісно і в задоволення. З такими робітниками ваші підприємства матимуть успіх і перспективу.
Слухачі прибули на навчання за направленнями Рівненського міського, Дубровицького, Костопільського, Рокитнівського, Рівненського. Березнівського і Радивилівського районних центрів зайнятості. Безробітні обрали професію, яка знайома з дитинства, яка подобається, і у якій кожна господиня проявляє себе вдома. Усі прагнули під час навчання в РЦПТО ДСЗ досконало опанувати «смачну, солодку» науку, вдосконалити і підвищити рівень своїх знань і вмінь, а головне – віднайти новий перспективний напрямок у самореалізації – роботу.
Важливим етапом навчання стала виробнича практика, яку слухачі проходили на кращих підприємствах – кафе Fika «Reikartz», гастрономі «Від і До», кондитерській «Мелін».
Алла Несенчук із Березного обрала для виготовлення популярний торт «Чізкейк», основою якого слугує сир.
Ольга Вакульська з Рівного вирішила вразити комісію трюфельною фантазією з ароматом літа.
Рокитнівчанка Вікторія Кибукевич сміливо взялася випікати торт «Орео» з використанням однойменного печива Oreo Cake.
Свій шедевр – тарталетки (корзинки) з лимонним кремом та меренго представила Тетяна Демко із смт Квасилів.
Загалом, успішну дегустацію пройшли вироби усіх слухачів. Присутні одностайно схвально відгукувалися про майстерність кондитерів. Деякі вироби сподобалися особливо. Серед них – безборошняний торт від Ольги Вакульської. Слухачці поступило відразу декілька пропозицій щодо роботи. А її виріб назвали «кроком у майбутнє кондитерства».
Самі ж слухачі в розмові з роботодавцями зауважили, що найцікавішим і найбажанішим було навчання з виготовлення кремів. Сучасне обладнання Центру дозволяє досягати надзвичайно цікавих результатів, і це надихає на творчість.
Урочисте вручення документів про освіту стало для слухачів РЦПТО ДСЗ завершальною і водночас стартовою подією, адже саме тепер починається відповідальне самостійне життя нових талановитих і перспективних майстрів-кондитерів.
Повідомляє Діна Мазуркевич з РЦПТО ДСЗ
Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.