Новини по-рівненськи
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
Головна » Цікаво » Здоров'я » Як та чим харчуються пацієнти фтизіопульмонологічного медичного центру у Рівному

Як та чим харчуються пацієнти фтизіопульмонологічного медичного центру у Рівному

05-Січ-2023

Як та чим харчуються пацієнти Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру РОР

Сніданок, обід та вечеря… протягом дня процес приготування їжі у харчоблоці закладу фактично безперервний. Повноцінне харчування хворих на туберкульоз таке ж важливе, як і дотримання призначених лікарем схем лікування.

“Здорове і правильне харчування відновлює захисні сили організму та сприяє відновленню уражених туберкульозом органів та систем. Для цього необхідно дотримуватися збалансованого вмісту вітамінів та мікроелементів у продуктах харчування, а також білків, жирів та вуглеводів”, – розповідає директор фтизіопульмонологічного центру Федір Аврука.

Посилене харчування з достатнім рівнем калорій не єдина вимога, якої дотримуються працівники харчоблоку, усі страви мають бути корисними та смачними.

“На нашій кухні ви, наприклад не знайдете смаженого, немає тут ні майонезів, ні кетчупу… Зазвичай ми страви відварюємо, запікаємо, або ж готуємо на пару”, – розповідає завідувачка харчовим виробництвом Олена Мисковець.

Пані Олена представляє компанію з медичного кейтерингу, яка спеціалізується на організації харчування для пацієнтів Foodicine, з якою медичний центр уклав договір про співпрацю. Про рівень якості приготовлених страв цією компанією говорить відмінна перевірка системою НАССР

НАССР – це система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками пов’язаними із безпечністю харчових продуктів.

“Відповідати вимогам цієї системи для нас один із найважливіших орієнтирів, адже мова йде безпеку й якість приготовлених нами продуктів”, – зазначає Олена Мисковець.

Чистота, дотримання харчового сусідства й процес приготування – від миття та до готового виходу страви, відбувається по колу – усього цього дотримуються працівники харчоблоку, щоб відповідати високим стандартам.

Цех з приготування гарячих страв – це саме серце харчоблоку, сюди не потрапити стороннім й саме тут відбувається безпосередній процес приготування страв.

“Для пацієнтів ми готуємо страви відповідно до дієт. Дієта №1 – це перетерта їжа, дієта №9 – це для пацієнтів хворих на діабет та дієта номер №11 це посилене харчування”, – розповідає кухар харчоблоку Валентина Ковенько.

Суп, риба з овочами, картопляне пюре, салат з капусти, яблука, печиво та какао зі згущеним молоком – такий приблизний обід у хворих фтизіопульмонологічного центру. Частують тут подекуди й випічкою власного виробництва, а якщо у закладі перебувають діти, працівники оформляють страви у такий спосіб, аби підняти маленьким пацієнтам настрій.

Середня кількість порцій, яку виготовляють щодня складає близько 40, але потужності харчоблоку вистачить й на 400. Заклад відкритий до співпраці з іншими медичними установами і не тільки, якщо вони зацікавлені у якісному та здоровому харчуванні своїх підопічних.

Позначки:
дієтапацієнтиРівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр РОРтуберкульозФедір Аврукахарчування

Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.

Новини партнерів:
Читайте також:
23-Бер-2025Новини

Рівненщина б’є антирекорди: 76 пожеж в екосистемі за добу!

30-Тра-2017Новини

У Рівному через п’яну матір, про хлопчика довелось піклуватись патрульним

13-Лип-2022Новини

Під час воєнного стану підприємці Рівненщини залучили 1,2 млрд грн доступних кредитів

11-Жов-2021Новини

Рівне готове до опалювального сезону

Останні новини

22-Лис-2025

Артпаб “Ліхтар” запрошує на літературно-мистецьку подію з елементами перформансу – “Фактура солі”

20-Лис-2025

Молодь Рівненщини запрошують на курси польської мови від WSIiZ (Жешув)

20-Лис-2025

У Рівному, в центрі ментального здоров’я “Повернення”, військовослужбовець малює нейомвірні картини

20-Лис-2025

Міжнародний день відмови від куріння: зробіть перший крок до життя без нікотину вже сьогодні

20-Лис-2025

Спортсменка «Інваспорту» стала чемпіонкою XXV Літніх Дефлімпійських ігор

Популярні новини

10-Лис-2025

Майже шістсот людей оглянули обласні дерматологи під час виїзних прийомів в різні громади Рівненщини

29-Жов-2025

На Рівненщині обговорили, як посилити участь жінок у безпеці та відбудові країни

10-Лис-2025

ДТП на Дубенщині: один водій загинув, інший отримав тяжкі травми

11-Лис-2025

Поліцейські затримали зловмисника, який у Дубно вбив знайомого

20-Лис-2025

Молодь Рівненщини запрошують на курси польської мови від WSIiZ (Жешув)

Ми в мережі

Новини по-рівненськи
Погода
Рівне

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua

Всі права захищені чинним законодавством України.
Повне або часткове використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання (для інтернет-видань — гіперпосилання) на tomat.rv.ua
Редакція може не поділяти думку авторів. Адміністрація сайту залишає за собою можливість редагувати надані їй матеріали.
Блоги – це матеріали, які відображають винятково точку зору автора. Редакція не несе відповідальність за публікації блогерів.
Контакти сайту: Електронна адреса: [email protected] 
© ТОВ «ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО «НОВИНИ ПО-РІВНЕНСЬКИ» 2014-2020

Розробка сайту.