Новини по-рівненськи
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
Головна » Цікаво » Здоров'я » Як та чим харчуються пацієнти фтизіопульмонологічного медичного центру у Рівному

Як та чим харчуються пацієнти фтизіопульмонологічного медичного центру у Рівному

05-Січ-2023 / переглядів: 809

Як та чим харчуються пацієнти Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру РОР

Сніданок, обід та вечеря… протягом дня процес приготування їжі у харчоблоці закладу фактично безперервний. Повноцінне харчування хворих на туберкульоз таке ж важливе, як і дотримання призначених лікарем схем лікування.

“Здорове і правильне харчування відновлює захисні сили організму та сприяє відновленню уражених туберкульозом органів та систем. Для цього необхідно дотримуватися збалансованого вмісту вітамінів та мікроелементів у продуктах харчування, а також білків, жирів та вуглеводів”, – розповідає директор фтизіопульмонологічного центру Федір Аврука.

Посилене харчування з достатнім рівнем калорій не єдина вимога, якої дотримуються працівники харчоблоку, усі страви мають бути корисними та смачними.

“На нашій кухні ви, наприклад не знайдете смаженого, немає тут ні майонезів, ні кетчупу… Зазвичай ми страви відварюємо, запікаємо, або ж готуємо на пару”, – розповідає завідувачка харчовим виробництвом Олена Мисковець.

Пані Олена представляє компанію з медичного кейтерингу, яка спеціалізується на організації харчування для пацієнтів Foodicine, з якою медичний центр уклав договір про співпрацю. Про рівень якості приготовлених страв цією компанією говорить відмінна перевірка системою НАССР

НАССР – це система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками пов’язаними із безпечністю харчових продуктів.

“Відповідати вимогам цієї системи для нас один із найважливіших орієнтирів, адже мова йде безпеку й якість приготовлених нами продуктів”, – зазначає Олена Мисковець.

Чистота, дотримання харчового сусідства й процес приготування – від миття та до готового виходу страви, відбувається по колу – усього цього дотримуються працівники харчоблоку, щоб відповідати високим стандартам.

Цех з приготування гарячих страв – це саме серце харчоблоку, сюди не потрапити стороннім й саме тут відбувається безпосередній процес приготування страв.

“Для пацієнтів ми готуємо страви відповідно до дієт. Дієта №1 – це перетерта їжа, дієта №9 – це для пацієнтів хворих на діабет та дієта номер №11 це посилене харчування”, – розповідає кухар харчоблоку Валентина Ковенько.

Суп, риба з овочами, картопляне пюре, салат з капусти, яблука, печиво та какао зі згущеним молоком – такий приблизний обід у хворих фтизіопульмонологічного центру. Частують тут подекуди й випічкою власного виробництва, а якщо у закладі перебувають діти, працівники оформляють страви у такий спосіб, аби підняти маленьким пацієнтам настрій.

Середня кількість порцій, яку виготовляють щодня складає близько 40, але потужності харчоблоку вистачить й на 400. Заклад відкритий до співпраці з іншими медичними установами і не тільки, якщо вони зацікавлені у якісному та здоровому харчуванні своїх підопічних.

Позначки:
дієтапацієнтиРівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр РОРтуберкульозФедір Аврукахарчування

Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.

Новини партнерів:
Читайте також:
25-Жов-2017Новини

В Гощанському районному суді 2 місяці немає суддів

07-Чер-2021Кримінал

Двоє неповнолітніх травмувалися внаслідок ДТП

19-Жов-2017Новини

На Рівненщині проходить дводенний Форум об’єднаних територіальних громад

26-Лют-2020Кримінал

На Рівненщині лісокради чинили опір працівникам лісової охорони

Останні новини

25-Січ-2023

В Рівненському обласному протипухлинному центрі з’явилася експрес-лабораторія

25-Січ-2023

Якщо військовий з Рівненщини у полоні. Як діяти, щоб не зашкодити звільненню?

25-Січ-2023

Завершився проєкт «Залучення жінок-ВПО до розробки програм підтримки, інтеграції та відновлення в приймаючих громадах Рівненської області»

25-Січ-2023

При Рівненській обласній клінічній лікарні функціонує медичний хаб

25-Січ-2023

До 7 років ув’язнення загрожує рівнянину, який намагався вивезти до Польщі трьох військовозобов’язаних

Популярні новини

29-Гру-2022

Передрейсовий медичний огляд водіїв

30-Гру-2022

Пекельна вітрянка, жахливий паротит та ротавірус, який запам’ятався на все життя: 4 історії людей, яким інфекції зіпсували важливі миті життя — розповідає МОЗ

03-Січ-2023

У 2022 році з полону звільнили 15 захисників з Рівненщини

05-Січ-2023

Як та чим харчуються пацієнти фтизіопульмонологічного медичного центру у Рівному

28-Гру-2022

На Рівненщині погасили заборгованість за лікарняні

Ми в мережі

Новини по-рівненськи
Погода
Рівне

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua

Всі права захищені чинним законодавством України.
Повне або часткове використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання (для інтернет-видань — гіперпосилання) на tomat.rv.ua
Редакція може не поділяти думку авторів. Адміністрація сайту залишає за собою можливість редагувати надані їй матеріали.
Блоги – це матеріали, які відображають винятково точку зору автора. Редакція не несе відповідальність за публікації блогерів.
Контакти сайту: Електронна адреса: [email protected] Тел: 098 37 98 993
© ТОВ «ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО «НОВИНИ ПО-РІВНЕНСЬКИ» 2014-2020

Розробка сайту.