Новини по-рівненськи
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
Головна » Відпочинок » На Рівненщині на гастрономічному форумі смакували стравами Полісся та Буковини

На Рівненщині на гастрономічному форумі смакували стравами Полісся та Буковини

09-Лис-2022

У Рівному відбувся Міжрегіональний форум гастрономічної спадщини Рівненщини та Буковини. Відвідувачі могли дізнатися унікальність кухні двох регіонів.

Як наголосив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг, на Поліссі та Буковині зберігся великий пласт кулінарних традицій, тож про усі надбання та цінності потрібно розповідати і демонструвати.

«Приємно, що сьогодні ми маємо можливість ділитися нашою спадщиною. Наша культура та кулінарія – це найкраща візитівка історії регіону. Ми максимально докладаємо зусиль, щоб зберегти та примножити усі наші культурні надбання», – зазначив Сергій Гемберг.

Українська кухня формувалася на основі народних традицій, а рецепти прабабусь Полісся поєднані з природними надбанням краю. Неабияким успіх мали кулінарні експедиції Рівненщиною, під час яких відбувалося знайомство з місцевою кухнею, її кулінарними досягненнями та цікавими особливостями.

Про дослідження, збереження та популяризацію гастрономічної спадщини Рівненщини розповіла директорка КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» Ірина Рачковська.

«Сьогоднішній захід ми назвали найсмачніша подія Рівненщини. Щиро вдячна за підтримку та участі у форумі директору Буковинського центру культури і мистецтва Миколі Шкрібляку. Наші гості не просто насолоджувалися візуально, а й дегустували страви, рецепти яких передавалися з покоління в покоління», – зауважила Ірина Рачковська.

Страви, якими пригостились учасники форуму: хліб на черені, карасики запечені у часниково-сметанному соусі, копчені окуні, фаршировані індичі шийки, вареники «фіга з маком», запечена капуста у печі, квашення, мацик, холодна грибна юшка з оселедцем, начинка.

Захід організували КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» за підтримки Управління культури і туризму Рівненської обласної адміністрації.

Повідомляє пресслужба Рівненської ОВА

Позначки:
Міжрегіональний форум гастрономічної спадщини

Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.

Новини партнерів:
Читайте також:
28-Тра-2015Новини

Рівне матиме свій бренд

22-Бер-2017Новини

40 відсотків майбутніх контрактників з Рівненщини вже мають бойовий досвід в АТО

25-Тра-2016Новини

Працівнику державної виконавчої служби повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди у сумі 9 тис грн

01-Тра-2017Новини

Правоохоронці розповіли про смертельне ДТП поблизу Рівного

Останні новини

01-Вер-2025

«Тепла зустріч друзів»: креативна територія ARTMODELS відзначила 16-річчя у Рівненському обласному краєзнавчому музеї

31-Сер-2025

У Рівному відбудеться мистецько-практична лабораторія «Ляльки не мовчать»

29-Сер-2025

Родинне свято об’єднує громаду Рівненщини

29-Сер-2025

Італійський лікар ділиться унікальними методиками лікування поранених військових на Рівненщині

29-Сер-2025

У Рівному скоїв смертельну ДТП у стані наркотичного сп’яніння: слідчий повідомив керманичу про підозру

Популярні новини

11-Сер-2025

У Березному поліцейські викрили зловмисника, який незаконно перевозив зброю

11-Сер-2025

У Дубенському районі внаслідок лобового зіткнення двох авто на трасі «Київ-Чоп» травмувалися троє осіб

06-Сер-2025

Interreg NEXT: громади Рівненщини можуть реалізувати проєкти у сфері культури, освіти та медицини

06-Сер-2025

На Рівненщині системно працюють з родинами зниклих безвісти

06-Сер-2025

«Ляльки не мовчать»: у вересні у Рівному відбудеться унікальна лабораторія сучасного українського театру анімації

Ми в мережі

Новини по-рівненськи
Погода
Рівне

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua

Всі права захищені чинним законодавством України.
Повне або часткове використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання (для інтернет-видань — гіперпосилання) на tomat.rv.ua
Редакція може не поділяти думку авторів. Адміністрація сайту залишає за собою можливість редагувати надані їй матеріали.
Блоги – це матеріали, які відображають винятково точку зору автора. Редакція не несе відповідальність за публікації блогерів.
Контакти сайту: Електронна адреса: [email protected] Тел: 098 37 98 993
© ТОВ «ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО «НОВИНИ ПО-РІВНЕНСЬКИ» 2014-2020

Розробка сайту.