На Рівненщині презентували 6 напрямів діяльності Держпродспоживслужби
У Рівному відбулося виїзна колегія за участю усіх керівників обласних управлінь Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Під час вступного слова голова Держпродспоживслужби України Владислава Магалецька презентувала 6 головних напрямів роботи відомства.
Це – діджиталізація служби, протистояння поширенню Covid-19, локалізація інфекційних хвороб тварин, реформа шкільного харчування, захист прав споживачів, а також доступ української продукції на міжнародні ринки.
«Серед пріоритетів Держпродспоживслужби – безпека харчування у школах. Це питання перебуває на контролі в Офісі Президента та особисто у Першої леді України Олени Зеленської. У межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Україні стартував цикл тематичних форумів щодо реформи шкільного харчування. Найближчий відбудеться у Дніпрі. Прошу детально проаналізувати проблемні питання по кожній школі в області – щодо впровадження нових норм харчування, публічних закупівель, переобладнання харчоблоків», – звернулася Владислава Магалецька до присутніх.
Про безпеку харчових продуктів на Рівненщині йшлося також під час зустрічі голови Держпродспоживслужби із очільником області Віталієм Ковалем.
«Ми уже розпочали на Рівненщині ініціативу «Чесний продукт». Перевіряли якість молоковмісної продукції. На черзі – м‘ясні продукти. Для покращення таких досліджень придбали необхідне лабораторне обладнання для Головного управління Держпродспоживслужби. 1,5 млн грн на сучасний газовий хроматограф виділили з обласного бюджету. Також починаємо активну перевірку якості харчування у школах та дитсадках», – розповів Віталій Коваль.
Загалом за 8 місяців 2021 року у Рівненській області проведено понад 200 заходів державного нагляду закладів освіти щодо організації харчування. Порушення санітарних вимог було встановлено у 96 закладах. Також відібрано 195 проб питної води для дослідження за санітарно-хімічними показниками, у понад півсотні з них встановлена невідповідність гігієнічним нормативам.
Під час колегії заступник голови ОДА Ігор Тимошенко відзначив задовільну роботу ГУ Держпродспоживслужби на Рівненщині, зокрема в частині заходів контролю за дотриманням карантину. «Завдяки оперативним заходам та синергії Держпродспоживслужби і Нацполіції нам вдавалося в перші місяці пандемії Covid-19 та локдауну стримувати складну ситуацію в області».
Також під час колегії розглянули питання щодо організації ветеринарного обслуговування тваринництва, захисту прав споживачів, цифровізації фітосанітарних процедур тощо.
Повідомляє пресслужба Рівненської ОДА
Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.