Як заготовити смородину, щоб вітамін “С” зберігся до зими
Чорна смородина, вважають лікарі, є чемпіоном серед ягід із вмісту вітаміну С. Проте, як і будь-яка літня ягода, вона має обмежений сезон. А що потім?Між тим, фахівці радять: обов’язково заготуйте смородину на зиму. При правильному методі заготівлі вона збереже усі корисні вітаміни та мікроелементи, і взимку кращого “лікаря” — годі й знайти.— Як краще заготовити смородину на зиму?— Напевно, такого перелiку способiв заготовки не має жодна ягода. Зi смородини варять варення, повидло, джеми, пастилу. З неї закручують компоти, якi зберiгають смак та аромат ягiд, — каже Олександр Мартинчук, лікар-дієтолог. — Великою популярнiстю користується заморожування ягiд смородини, але я б цей спосiб не дуже рекомендував, адже втрачається найголовнiший компонент — вiтамiн С. Хоча, звiсно, не настiльки, як при тепловiй обробцi.Щоб зберегти усi вiтамiни та мiкроелементи в натуральному виглядi, найкращий спосiб — це перетирання смородини з цукром. Ягоди змiшують з цукром у вiдношеннi 1:2, перетирають та закривають банки звичайними пластмасовими кришками.— Знаю, що лiкувальнi властивостi має ще й чай з листя смородини…— Так, вiн має загальнозмiцнюючу дiю, протидiє застудним та вiрусним захворюванням. Адже листя смородини мiстить рослиннi антибiотики. Тому рекомендую засушити листя на зиму i пiд час епiдемiй грипу та рiзноманiтних ГРЗ пити чаї з смородинового листя.А завдяки пото- та сечогiннiй дiї, такий чай сприяє виведенню з органiзму пуринових речовин, а тому рекомендуєтсья людям, що страждають вiд подагри, ревматизму, сечокам’яної хвороби. Дiтям можна робити ванни з вiдварами смородинового листя — при дiатезах або для загального змiцнення органiзму.До речi, недарма смородинове листя використовують при засолцi овочiв та грибiв. Його фiтонциди та дубiльнi речовини запобiгають псуванню закруток та надають неповторного аромату.Джерело: dobryjlikar.com
— Як краще заготовити смородину на зиму?— Напевно, такого перелiку способiв заготовки не має жодна ягода. Зi смородини варять варення, повидло, джеми, пастилу. З неї закручують компоти, якi зберiгають смак та аромат ягiд, — каже Олександр Мартинчук, лікар-дієтолог. — Великою популярнiстю користується заморожування ягiд смородини, але я б цей спосiб не дуже рекомендував, адже втрачається найголовнiший компонент — вiтамiн С. Хоча, звiсно, не настiльки, як при тепловiй обробцi.Щоб зберегти усi вiтамiни та мiкроелементи в натуральному виглядi, найкращий спосiб — це перетирання смородини з цукром. Ягоди змiшують з цукром у вiдношеннi 1:2, перетирають та закривають банки звичайними пластмасовими кришками.— Знаю, що лiкувальнi властивостi має ще й чай з листя смородини…— Так, вiн має загальнозмiцнюючу дiю, протидiє застудним та вiрусним захворюванням. Адже листя смородини мiстить рослиннi антибiотики. Тому рекомендую засушити листя на зиму i пiд час епiдемiй грипу та рiзноманiтних ГРЗ пити чаї з смородинового листя.А завдяки пото- та сечогiннiй дiї, такий чай сприяє виведенню з органiзму пуринових речовин, а тому рекомендуєтсья людям, що страждають вiд подагри, ревматизму, сечокам’яної хвороби. Дiтям можна робити ванни з вiдварами смородинового листя — при дiатезах або для загального змiцнення органiзму.До речi, недарма смородинове листя використовують при засолцi овочiв та грибiв. Його фiтонциди та дубiльнi речовини запобiгають псуванню закруток та надають неповторного аромату.Джерело: dobryjlikar.com
— Знаю, що лiкувальнi властивостi має ще й чай з листя смородини…— Так, вiн має загальнозмiцнюючу дiю, протидiє застудним та вiрусним захворюванням. Адже листя смородини мiстить рослиннi антибiотики. Тому рекомендую засушити листя на зиму i пiд час епiдемiй грипу та рiзноманiтних ГРЗ пити чаї з смородинового листя.А завдяки пото- та сечогiннiй дiї, такий чай сприяє виведенню з органiзму пуринових речовин, а тому рекомендуєтсья людям, що страждають вiд подагри, ревматизму, сечокам’яної хвороби. Дiтям можна робити ванни з вiдварами смородинового листя — при дiатезах або для загального змiцнення органiзму.До речi, недарма смородинове листя використовують при засолцi овочiв та грибiв. Його фiтонциди та дубiльнi речовини запобiгають псуванню закруток та надають неповторного аромату.Джерело: dobryjlikar.com
До речi, недарма смородинове листя використовують при засолцi овочiв та грибiв. Його фiтонциди та дубiльнi речовини запобiгають псуванню закруток та надають неповторного аромату.Джерело: dobryjlikar.com
Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.
Новини партнерів: