Новини по-рівненськи
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
Головна » Цікаво » Здоров'я » Якщо ви постили, у перший день Пасхи можна з’їсти лише одне яйце

Якщо ви постили, у перший день Пасхи можна з’їсти лише одне яйце

16-Кві-2017
foto-httpwww1zoomme_rect_cca5405aa1ebdc8ed50605672df7f666Однією з головних великодніх страв є фарбоване яйце. Певно, саме у ці дні ми споживаємо чи не найбільше яєць, ніж у будь-яку іншу пору року.

Між цим, цей продукт є дуже поживним і досить “важким” для шлунку. То скільки яєць можна з’їсти без шкоди для здоров’я?

— Саме у яйці найкраще збалансований вміст білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мікроелементів, інших біологічно активних речовин. Тому яйце має бути обов’язковим та регулярним продуктом харчування, — каже Борис Скачко, лікар-натуропат, дієтолог.

Яєчний білок — це приклад так званого чистого білка. Він, на відміну від тваринного, не містить трупної отрути. Крім того, яєчний білок краще засвоюється, адже безпосередньо потрапляє у білковий обмін. Крім того, у яєчному білку містяться усі необхідні людині амінокислоти.

А у жовтку є вітамини А, D, Е, групи В, а також біологічно активні речовини — холін та лецитин. Зокрема, холiн регулює обмiн жирiв та бiлкiв, запобiгає жировому переродженню печiнки, а лецитин потрібен для нормального функцiонування нервової системи та головного мозку.

— Скільки яєць можна вживати без шкоди для здоров’я?

— Доросла людина може вживати одне яйце щодня, дітям до 5 рокiв давайте яйця не частiше двох разiв на таждень, а пiсля 5 — через день.

— А як бути на Великодня свята?

— Якщо ви постили, у перший день Пасихи можна з’їсти лише одне фарбоване яйце. Адже яйця, зварені на круто, як вимагає тридиція, є досить важкою їжею, а  великодній стіл і без того дуже рясний.

Джерело: http://dobryjlikar.com

Позначки:
Великденьпістпорадияйця

Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.

Новини партнерів:
Читайте також:
16-Чер-2020Здоров'я

Рівненщина COVID-19: важливе станом на 16 червня

07-Лип-2020Здоров'я

Рівненська ОДА: головне про COVID-19 на брифінгу за 7 липня

13-Лис-2023Здоров'я

На Рівненщині зростає кількість хворих на коронавірус

11-Сер-2023Здоров'я

На Рівненщині триває вакцинація дітей проти кору паротиту та краснухи: в області працює 189 пункти щеплення

Останні новини

20-Чер-2025

Проблеми родин зниклих безвісти: результати дослідження у Рівненській області

20-Чер-2025

Колективу Клеванської обласної лікарні представили нового керівника

20-Чер-2025

Корецька громада активно впроваджує молодіжну політику та розвиває молодіжну роботу

20-Чер-2025

На Рівненщині провели в останню земну дорогу чотирьох Захисників

19-Чер-2025

Мистецтво під час війни: УКФ підтримав низку проєктів на Рівненщині

Популярні новини

12-Чер-2025

На Рівненщині додому на щиті повернулися двоє Захисників

25-Тра-2025

7 солдатів з Рівненщини сьогодні повернулися з полону.

12-Чер-2025

На Кореччині внаслідок ДТП загинув мотоцикліст

02-Чер-2025

На Рівненщині сталася смертельна ДТП

16-Чер-2025

На Рівненщині повернувся додому на щиті Віктор Остапчук з Дубенщини

Ми в мережі

Новини по-рівненськи
Погода
Рівне

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua

Всі права захищені чинним законодавством України.
Повне або часткове використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання (для інтернет-видань — гіперпосилання) на tomat.rv.ua
Редакція може не поділяти думку авторів. Адміністрація сайту залишає за собою можливість редагувати надані їй матеріали.
Блоги – це матеріали, які відображають винятково точку зору автора. Редакція не несе відповідальність за публікації блогерів.
Контакти сайту: Електронна адреса: [email protected] Тел: 098 37 98 993
© ТОВ «ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО «НОВИНИ ПО-РІВНЕНСЬКИ» 2014-2020

Розробка сайту.