Рівнянки поділились своїми кращими рецептами з кабачків
Нещодавно Новини по-рівненськи писали про унікальну користь кабачків, нині ж мова піде про їх смак. З початком сезону багато людей включають цей смачний овоч у свій раціон – і не даремно, адже він підходить навіть для харчування дітей та літніх людей. Варіантів приготування безліч – від звичайного смаження до консервування на зиму.
Нині ж ми вирішили запитати у рівнянок, а якими стравами з кабачків вони частують своїх домашніх.
Елеонора Стопа нині знаходиться у відпустці по догляду за дитиною і найчастіше готує рідним кабачкові оладки.
“Знадобиться 2 молодих кабачки, 3-4молодих картоплини, часник, кріп, борошно-2-3 ст.л., сіль, олія. Кабачки миємо і натираємо на маленькій тертці. Зливаємо з них лишній сік. Потім тремо на дрібній тертці картоплю, зливаємо лишній сік і додаємо її до кабачка. Солимо овочі і додаємо борошно. По консистенції маса повинна бути як сметана густа. Додаємо 2 зубчики часнику(видавлених на часникодавку) і мілко порізану зелень (я додаю кріп, але можна будь-яку іншу). Гріємо сковорідку, наливаємо олію і жаримо на невеликому вогні. Подається разом із сметанкою.”, – ділиться своїм рецептом Елеонора.
Надія Трусік, працює начальником Рівненського міськрайонного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. Нині молода жінка уже майор внутрішньої служби і її улюблена страва це кабачки фаршировані куркою
“Для цієї страви потрібно узяти кабачків – 3 шт., курячого м’яса – 250 гр., сир твердий – 150 р., часник – 3 зуб., сіль та перець (за смаком), а також соняшникова олія – 50 мл. М’ясо курки попередньо замочити у воді, ретельно промити, потім нарізати не великими шматочками. Тоді обсмажити м’ясо, до однорідного рум’яного виду. Посолити за смаком. Кабачки помити і порізати вздовж на половинки, вийняти з допомогою ложки серединку. Серединку, яку вийняли з кабачків викидати не потрібно, вона піде в начинку. Її необхідно поставити тушкувати в сковороді, додавши трохи води. Через 15-20 хвилин гасіння потрібно додати половину натертого, в крупну тертку, сиру, сіль, товчений часник і поперчити за смаком, перемішати, додавши обсмажене м’ясо курки. Попередньо запекти до напівготовності кабачки в межах двадцяти хвилин у духовці. Потім наповнити їх начинкою. Посипати рештою тертого сиру і поставити пектися далі в духову шафу. Сир повинен мати коричневу скоринку, тоді можна витягати.”, – розповідає Надія.
Кореспондентка телеканалу НТН Світлана Прокопчук запропонувала гостру літню закуску – кабачки “Вогник”: “Для цієї закуски вам знадобиться: кабачки – одне кіло, 250 грамів томатів, оцет бальзамічний – 40гр., сіль – 5 гр., цукор – 10гр., петрушка – 50 гр., 5 зубчиків часнику, 1 перець чилі та оливкова олія – 50 грам. Кабачки нарізати кружечками завтовшки 1/2 см. Томати «пюрирувати» в блендері. У сотейнику змішати пюре з томатів, сіль, цукор, оливкову олію і бальзамік. Довести суміш до кипіння. Кабачки порційно, в один ряд, викладати в сотейник. Тушкувати 10 хвилин на середньому вогні. Таким чином приготувати всі кабачки. Готові кабачки викласти рядками в глибокий посуд. Кожен ряд присипати подрібненою петрушкою з часником і перцем чилі. Щільно закрити посуд і дати кабачкам настоятися протягом декількох годин. Подавати кабачки охолодженими.”
А ось Лариса Шульга, начальник відділу реформування ЖКГ рівненського міськвиконкому, зізнається, що її рідним найбільш смакує просто смажений кабачок, приправлений часником та зеленню. Також рівнянка пропонує спробувати гриби з кабачками: страва дуже легка і досить швидка в приготуванні.
“Для цієї страви необхідно узяти один кабачок (350-400 грам), гриби печериці – 150 грам, одну цибулину, олію – для смаження, сіль на перець за смаком. Кабачок, гриби та цибулю потрібно нарізати шматочками середньої величини. Розігріваємо олію на сковороді та викладаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо її протягом 2 – 3 хвилин. Потім додаємо нарізані печериці і обсмажуємо їх протягом 10 хвилин або до повного випаровування вологи, періодично перемішуючи. Далі додаємо до грибів шматочки кабачків, солимо та перчимо за смаком. Як тільки з’являється коричнева скоринка кабачки з грибами готові. Куштувати цю справу можна самостійно або ж у якості гарніру до м’яса чи риби.“, – ділиться рецептом Лариса Шульга.
Рівненський лешмейкер Кравчук Людмила пропонує рівнянам спробувати кабачки по-домашньому: “Вам потрібно узяти два кабачки, 2 курячі яйця, борошно, сир твердий, листя салату, спеції, олія та майонез. Кабачки порізати кружечками та посолити. Яйце збити та додати перчик та сіль. Кожен кружечок змочити в яйці, а потім в муці і викласти на розігріту пательню. Смажити до готовності. Можна на тарілку викласти салат, потім нарізаний кружальцями помідор, а зверху підсмажений кабачок. Змастити майонезом і натерти зверху сир. Ось так просто і смачно“.
Смачного усім! І не забувайте в ідеалі харчування має бути не лише смачним, але й корисним.
Якщо у вас є свої унікальні рецепти та поради, ви маєте можливість стати учасником нашої рубрики Кошик. Пишіть нам на електронну адресу [email protected] з поміткою у темі “Кошик”.
Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.
Новини партнерів: