Рівнянки поділились своїми кращими рецептами з кабачків
Нещодавно Новини по-рівненськи писали про унікальну користь кабачків, нині ж мова піде про їх смак. З початком сезону багато людей включають цей смачний овоч у свій раціон – і не даремно, адже він підходить навіть для харчування дітей та літніх людей. Варіантів приготування безліч – від звичайного смаження до консервування на зиму.
Нині ж ми вирішили запитати у рівнянок, а якими стравами з кабачків вони частують своїх домашніх.

“Знадобиться 2 молодих кабачки, 3-4молодих картоплини, часник, кріп, борошно-2-3 ст.л., сіль, олія. Кабачки миємо і натираємо на маленькій тертці. Зливаємо з них лишній сік. Потім тремо на дрібній тертці картоплю, зливаємо лишній сік і додаємо її до кабачка. Солимо овочі і додаємо борошно. По консистенції маса повинна бути як сметана густа. Додаємо 2 зубчики часнику(видавлених на часникодавку) і мілко порізану зелень (я додаю кріп, але можна будь-яку іншу). Гріємо сковорідку, наливаємо олію і жаримо на невеликому вогні. Подається разом із сметанкою.”, – ділиться своїм рецептом Елеонора.

“Для цієї страви потрібно узяти кабачків – 3 шт., курячого м’яса – 250 гр., сир твердий – 150 р., часник – 3 зуб., сіль та перець (за смаком), а також соняшникова олія – 50 мл. М’ясо курки попередньо замочити у воді, ретельно промити, потім нарізати не великими шматочками. Тоді обсмажити м’ясо, до однорідного рум’яного виду. Посолити за смаком. Кабачки помити і порізати вздовж на половинки, вийняти з допомогою ложки серединку. Серединку, яку вийняли з кабачків викидати не потрібно, вона піде в начинку. Її необхідно поставити тушкувати в сковороді, додавши трохи води. Через 15-20 хвилин гасіння потрібно додати половину натертого, в крупну тертку, сиру, сіль, товчений часник і поперчити за смаком, перемішати, додавши обсмажене м’ясо курки. Попередньо запекти до напівготовності кабачки в межах двадцяти хвилин у духовці. Потім наповнити їх начинкою. Посипати рештою тертого сиру і поставити пектися далі в духову шафу. Сир повинен мати коричневу скоринку, тоді можна витягати.”, – розповідає Надія.


“Для цієї страви необхідно узяти один кабачок (350-400 грам), гриби печериці – 150 грам, одну цибулину, олію – для смаження, сіль на перець за смаком. Кабачок, гриби та цибулю потрібно нарізати шматочками середньої величини. Розігріваємо олію на сковороді та викладаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо її протягом 2 – 3 хвилин. Потім додаємо нарізані печериці і обсмажуємо їх протягом 10 хвилин або до повного випаровування вологи, періодично перемішуючи. Далі додаємо до грибів шматочки кабачків, солимо та перчимо за смаком. Як тільки з’являється коричнева скоринка кабачки з грибами готові. Куштувати цю справу можна самостійно або ж у якості гарніру до м’яса чи риби.“, – ділиться рецептом Лариса Шульга.

Смачного усім! І не забувайте в ідеалі харчування має бути не лише смачним, але й корисним.
Якщо у вас є свої унікальні рецепти та поради, ви маєте можливість стати учасником нашої рубрики Кошик. Пишіть нам на електронну адресу [email protected] з поміткою у темі “Кошик”.
Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.
Новини партнерів: