Новини по-рівненськи
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
  • Головна
  • Новини
  • Блоги
  • Всі рубрики
    • Топ-теми
    • Кримінал
    • Здоров’я
    • Відпочинок
    • Спорт
    • На замітку
    • Рекламні оголошення
Головна » Новини » Захворюваність на сальмонельоз у Рівному зросла більш як утричі

Захворюваність на сальмонельоз у Рівному зросла більш як утричі

21-Лип-2016

salmonellezНайчастіше недугу підхоплюють через курячі яйця, м’ясо, молоко та морепродукти.
Через спекотне літо серед мешканців Рівного медики фіксують збільшення захворюваності сальмонельозом. Висока температура повітря сприяє розмноженню хвороботворних бактерій.      Від початку року епідситуація з сальмонельозу  у Рівному була неблагополучною, показники захворюваності утримувалися на  високому рівні і перевищили середньо багаторічні.
За 6 місяців 2016 року показник захворюваності становить 34,7 на 100 тисяч населення (проти 10,4 на 100 тисяч населення за аналогічний період 2015 року),  ріст захворюваності в 3,3 рази, перевищує середньообласний показник в 2,5 рази.
Від початку року у місті зареєстровано 86 випадків сальмонельозу (проти 26 за  6 місяців 2015 року), ріст на 60 випадків. Із 86 випадків  сальмонельозу, 40 – зареєстровані серед дітей – 46,5%.  Найбільш висока захворюваність сальмонельозом серед дорослих  – 53,5 % ( 46 випадків); серед дітей від 1 до 4 років –26,7% ( 23 випадки).
Найбільш розповсюдженими факторами передачі збудника сальмонельозу, в І півріччі серед рівнян, в 52 випадках є курячі яйця – 60,5%, в 15 випадках – м’ясні вироби – 17,4%,  в 8 випадках – м’ясо курки – 9,3%, в 4 випадках – молочні продукти – 4,7%, в 2 випадках – риба, морепродукти – 2,3%.
Причинами високої захворюваності сальмонельозом серед населення є вживання недоброякісних  забруднених продуктів харчування, порушення технології приготування страв, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах без належного температурного режиму, недотримання правил особистої гігієни, низька культура виховання населення, що сприяють розповсюдженню кишкових інфекцій.
Сприяли росту захворюваності ГКІ відсутність належного контролю за якістю харчових продуктів, дотриманням санітарного законодавства на об’єктах торгівлі, громадського харчування та харчової промисловості та в організованих дитячих колективах.
Повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України

Позначки:
захворюваннясальмонельоз

Маєте важливі і цікаві новини? Пишіть нам на електронну адресу: [email protected] або телефонуйте за номер телефону 098 37 98 993.

Новини партнерів:
Читайте також:
28-Тра-2017Новини

Рівненські школярі вивчатимуть іноземну мову у літньому таборі

26-Лип-2017Новини

У Рівному рятувальники звільняли травмованого чоловіка з-під тролейбуса (ВІДЕО)

27-Сер-2021На замітку

На Рівненщині «цифрових» тренерів навчали кібербезпеці

12-Сер-2017Новини

На Рівненщині повідомлено про підозру групі грабіжників, які відбирали у людей гроші і бурштин

Останні новини

17-Лис-2025

Тарілка здорового харчування: проста підказка у виборі їжі

17-Лис-2025

У Рівному на День Святого Миколая стартує Різдвяний фестиваль «Скрудж Фест»

17-Лис-2025

«Небо — моя стихія»: історія нацгвардійця Лосяша з Рівненщини

17-Лис-2025

У Рівному під колесами авто загинула пішохідка

12-Лис-2025

Реверс і 64% ПДФО мають бути в бюджетах громад

Популярні новини

10-Лис-2025

Майже шістсот людей оглянули обласні дерматологи під час виїзних прийомів в різні громади Рівненщини

29-Жов-2025

На Рівненщині обговорили, як посилити участь жінок у безпеці та відбудові країни

10-Лис-2025

ДТП на Дубенщині: один водій загинув, інший отримав тяжкі травми

11-Лис-2025

Поліцейські затримали зловмисника, який у Дубно вбив знайомого

23-Жов-2025

«Квест у коробці»: на Рівненщині молодь вчилася правилам безпечної міграції

Ми в мережі

Новини по-рівненськи
Погода
Рівне

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua

Всі права захищені чинним законодавством України.
Повне або часткове використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання (для інтернет-видань — гіперпосилання) на tomat.rv.ua
Редакція може не поділяти думку авторів. Адміністрація сайту залишає за собою можливість редагувати надані їй матеріали.
Блоги – це матеріали, які відображають винятково точку зору автора. Редакція не несе відповідальність за публікації блогерів.
Контакти сайту: Електронна адреса: [email protected] Тел: 098 37 98 993
© ТОВ «ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО «НОВИНИ ПО-РІВНЕНСЬКИ» 2014-2020

Розробка сайту.